Over Hilde en Start2Grow

Hallo,

Ik ben Hilde. Ik wil me graag aan jou voorstellen vanuit mijn levensverhaal. Misschien vind je herkenningspunten, misschien haal je er een boost uit, misschien vind je er verbinding in en kunnen we samen een stukje van de weg afleggen.

Ik ben de jongste en het enige meisje uit een gezin van drie kinderen. Mijn ouders zijn hardwerkende, liefdevolle mensen die me hebben meegegeven wat ze konden. Al op jonge leeftijd droeg ik heel veel zorg voor anderen: ik ging op bezoek bij eenzame buren, ik hielp in het gezin waar ik kon, ik verdedigde op school wie gepest werd en probeerde ruzies tussen groepen bij te leggen. Als tiener begon ik me als vrijwilliger in te zetten voor allerlei goede doelen, van een taartenverkoop tot speelpleinwerkingen voor kinderen met een beperking. Ik was altijd vrolijk, altijd goedlachs en iedereen kon op me rekenen. “Neen” zeggen stond niet in mijn woordenboek; ik cijferde mezelf als van nature weg voor alles en iedereen.

Achter dat vrolijke meisje ging echter een heel ander verhaal schuil: ik voelde me vaak eenzaam, ik zag hoe de omstandigheden mijn ouders en gezin naar de keel grepen en ik stopte heel wat dingen weg voor de buitenwereld. Op mijn 21ste zakte ik weg in een depressie, vlak voor de examens van mijn tweede jaar sociaal assistente. Mijn derde jaar begon ik te studeren met knikkende knieën en heel wat angsten: ‘Wat als iemand op mijn stage of later op mijn werk ontdekt dat ik een depressie heb (gehad)? Wat als ik terug te vermoeid word om me te kunnen concentreren? Wat als ik niet beter word en ik nooit voluit kan leven zoals ik wil?’ Bizar genoeg begon ik mijn derdejaars stage bij Beschut Wonen, een woonvorm voor mensen met psychische problemen. En daar vond ik ook mijn eerste job! Ik leerde er de kracht kennen van mensen, ondanks én dankzij hun problemen. Zelf was ik intussen bij een coach terecht gekomen en toen wist ik zeker: dit is wat ik wil doen. Ik wil mensen krachtiger maken en hen toepasbare handvatten geven om sterker te staan in uitdagende omstandigheden.

In de afgelopen 20 jaar heb ik me verdiept in boeken, methodieken, cursussen en vooral in mensen: het is een prachtig privilege dat ik wil eren wanneer ik even mee op weg mag gaan met iemand, wanneer ik even een inkijk krijg in hun leven, in hun gedachten en hoe ze zich voelen en wanneer ik iemand letterlijk mag zien groeien. In de voorbije 20 jaar heb ik ook heel wat uitdagende omstandigheden meegemaakt: de opstart van een eigen zaak en het faillissement ervan, een relatiebreuk waarbij ook mijn twee kinderen getroffen zijn, zorgen over hoe ik het financieel zou redden, teruggeworpen worden in een burn-out omdat ik mijn grenzen (alweer) niet respecteerde, het vertrouwen in mijn lichaam herstellen, … Dankzij die omstandigheden ben ik gegroeid en sta ik nu zoveel sterker dan ooit in wie ik ben, wat mijn missie is, hoe ik wil leven, wat ik wil doen.

En in die 20 jaar heb ik zoveel moois ontvangen: twee prachtige kinderen, een nieuwe relatie die bij me past, fijne vrienden die me altijd steunen, het huis gevonden dat ik mijn warme thuis noem, werk dat me elke dag weer energie geeft, … Ik hou van mijn leven, met alles erop en eraan! Dat wil niet zeggen dat ik geen uitdagende omstandigheden meer heb, net zoals bij iedereen blijven die komen. Ik geloof ook niet dat het de bedoeling is om zonder uitdagingen of problemen te leven. Hoe kan je anders groeien? Ik geloof er wel in dat het de bedoeling is om te leren hoe je hier sterker mee kunt omgaan en hoe je de dingen die jij wilt, kunt aantrekken in je leven. Daarin ligt mijn missie: ik wil jou en zovele anderen concreet bruikbare en toepasbare tools geven om je veerkracht en te vergroten en je daadkracht meer toe te passen. Kennis geeft veerkracht, toegepaste kennis geeft daadkracht.

PS: ik ben een open boek: heb je vragen die je wilt stellen over wat ik heb meegemaakt of wat mijn ervaringen zijn, aarzel dan niet om me te contacteren.


Laat ons samen aan jouw toekomst bouwen


%d bloggers liken dit: